Poliţiştii i-au prins pe cei patru pescari care au furat cereale de pe barjele convoiului bulgăresc pilotat de împingătorul „Sfântul Andrei", despre care marinarii bulgari spuneau că ar fi „piraţi români".
Patru descinderi ale poliţiştilor de la Secţia Regională a Poliţiei Transporturi (SRPT) Galaţi au dus la descoperirea autorilor furtului de cereale de pe convoiul de barje pilotat de împingătorul bulgăresc „Sfântul Andrei".
Reamintim că pe 11 iulie căpitanul Nencho Ancev a sesizat la Căpitănia Portului Brăila că în seara precedentă, din barjele convoiului staţionat la ancoră în zona comunei Gropeni, a fost furată o mare cantitate de orz. Ancev spunea că „piraţii români" au venit cu ambarcaţiuni neînmatriculate şi au acţionat fără ca membrii echipajului să audă vreun zgomot. Nu e prima oară când marinarii bulgari se plâng de „piraţii români".
Investigând acest caz, poliţiştii au descoperit urme de cereale pe puntea navei, pe ambele borduri, acest indiciu conducându-i la concluzia că autorii au furat cereale folosind două sau mai multe ambarcaţiuni. Încă de la momentul primelor cercetări, şeful SPRT Galaţi, comisarul-şef Petrică Hahui, ne declara că pe malul Dunării au fost descoperite urme de căruţe la locul unde a avut loc transbordarea mărfii furate şi că există şi un grup de suspecţi, prinderea hoţilor fiind o chestiune de zile. Lucru care s-a şi întâmplat.
Cei patru „piraţi români" sunt P.V. (39 de ani), Z.L. (23 de ani), Z.V. (30 de ani) şi C.I. (48 de ani), iar la percheziţiile domiciliare efectuate a fost descoperită o cantitate de 1,5 tone de orz. Hoţii furaseră 3 tone de orz, în valoare de 24.000 lei. Poliţiştii au mai confiscat 51 de plase de pescuit, tip monofilament, în lungime totală de 2.400 de metri, două instalaţii electrice confecţionate artizanal pentru pescuit electric şi un generator de curent, trei motoare de bărci şi