Dintre toate exponatele prezentate ieri în cadrul expoziţiei „Călătorie în lumea ceasurilor de altădată", prefectul Claudiu Palaz a rămas impresionat de suportul de ceas din Elveţia secolului XIX şi ceasul în formă de far cu barometru, termometru şi busolă care a aparţinut lui H. Astapovici, provenind din Anglia anului 1895
La evenimentul de deschidere oficială a expoziţiei au fost prezenţi, pe lângă gazda evenimentului, directorul muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I", Filiala Constanţa, Costin Scurtu, şi prefectul Claudiu Palaz, dar şi Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Vasile Hermeneanu, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti, Alexandru Mîrşu - comandantul Comandamentului Flotei.
Timp de aproape şase luni, constănţenii care s-au săturat de baruri cu muzică gălăgioasă îşi pot duce copiii la una dintre expoziţiile educative deschise ieri, la malul mării. Câteva sute de exponate de la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache" din Ploieşti au fost aduse la Constanţa la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I", Filiala Constanţa. Organizatorii se străduiesc de un an să organizeze această expoziţie inedită însă, abia acum, cu ajutorul sponsorilor, au reuşit ca iniţiativa să devină realitate. „Este foarte greu de realizat o astfel de expoziţie când nu au bani, dar devine uşor atunci când ai prieteni", a declarat directorul muzeului. Prefectul Claudiu Palaz, prezent la eveniment, fiind un cunoscut pasionat de ceasuri, şi-a început alocuţiunea cu una dintre poeziile cele mai frumoase ale lui Octavian Paler „Interviu cu Dumnezeu". „Mereu spunem că nu avem timp, toţi avem nevoie de el, doar că nu îl putem opri", a declarat prefectul la finalul poeziei care i-a emoţionat pe cei prezenţi.
92 de piese selectate din peste 2.000
Împreună cu exponatele care au fost aduse de la Ploieşti a venit, special pentru deschidere,