Încă de la 14 ani, o britanică mergea la saloane de bronzat de patru ori pe săptămână şi făcea “băi\" de soare chiar şi câte 15 ore pe zi fără să se dea cu cremă de protecţie şi pe urechi.
Când a depistat prima oară o mică cicatrice pe ureche dreaptă, a crezut că este o arsură din cauza aparatului de întins părul. Ulterior s-a dovedit a fi un melanom de gradul doi. Melanomul este cea mai agresivă formă de cancer cutanat şi îşi are originea în celulele producătoare de pigment denumite melanocite.
“Cancerul e ultimul lucru la care m-aş fi gândit"
“Nu credeam că o suprafaţă atât de mică de piele ar putea să îmi pună în pericol viaţa. Am făcut cancer pentru că iubeam soarele prea mult. În vacanţe eram prima dimineaţa la plaja şi seara plecam ultima", a declarat britanica pentru dailymail.com. “Rareori foloseam cremă protectoare. Chiar şi atunci când foloseam nu mă dădeam şi pe urechi. Cancerul era ultimul lucru la care m-aş fi gândit", povesteşte Sue Riddell, care este asistentă medicală într-un spital în Birmingham, Marea Britanie. Ea spune că în fiecare an mergea de cel puţin 4 ori în staţiuni în care putea face plajă: “Am fost în locuri precum Spania, Portugalia, Corfu, Maldive sau chiar Australia. Îmi plăcea soarele şi să stau în aer liber. Habar n-aveam că asta m-ar putea ucide".
Singura soluţie a fost amputarea urechii
În 2009 , după ce s-a întors la muncă dintr-o astfel de excursie, un coleg i-a atras atenţia asupra faptului că i-a apărut un semn la o ureche. În următoarele zile cicatricea a persistat aşa că a hotărât să se ducă la un medic. Iniţial doctorul ei nu a luat nicio măsură, însă în luna septembrie a aceluiaşi an a hotărât să îi facă o biopsie. Rezultatul a fost surprinzător: cancer de gradul doi. Pentru ca celulele bolnave să nu se răspândească în tot corpul, urechea trebuia amputată cât mai reped