Firele date jos de pe stâlpii din unele zone ale Bucureştiului au fost depoziteze în buricul târgului pentru ca proprietarii să vină să le recupereze. În cele trei săptămâni de când au fost depozitate, niciun operator nu a venit să-şi ia cablurile, de teamă să nu fie amendat de municipalitate.
Cine trece pe lângă Piaţa Operei rămâne uimit de muntele de cabluri care a răsărit pe locul în care de obicei, stăteau parcate maşinile. “Cablurile ocupă cam 60 de locuri de parcare, dar nu e aşa grav pentru că parcarea stătea mai mult goală. Oamenii preferă să îşi lase maşinile pe străduţă ca să nu mai plătească bilet la Primărie”, a spus, ieri, paznicul parcării de la Operei. Bărbatul nu ştia de ce autorităţile au găsit loc de depozitare pentru colacii negri taman în mijlocul Capitalei.
Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, are o chiar două explicaţii: “În primul rând, acestea sunt cablurile pe care nu le-a revendicat nimeni. Operatorii au fost anunţaţi cu 120 de zile înainte să le mute de pe stâlpi, în tunelurile subterane care au fost săpate. Cum nu s-au conformat, noi le-am tăiat. Acum, proprietarii pot veni şi dovedi cu acte că sunt ale lor, apoi le pot recupera, dar nu înainte de a plăti şi amenda. În al doilea rând, am ales acel loc pentru ca toţi bucureştenii să vadă grămada de cabluri care, montată pe stâlpii neproiectaţi să susţină asemenea greutate, le punea viaţa în pericol”..
Centrul a fost eliberat, urmează cartierele
Cablurile provin de pe stâlpii din zona centrală a oraşului, precum Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Şoseaua Ştefan cel Mare şi bulevardele Dacia, Magheru, Lascăr Catargiu, Aviatorilor.
“Erau zone foarte periculoase, pentru că operatorii de cablu montaseră greutăţi foarte mari şi, practic, orice cablu în plus ar fi putut duce la o catastrofă: s-ar fi putut prăbuşi pe ma