Doar patru spitale din țară au fost acreditate de la începutul anului, iar alte șapte spitale vor fi evaluate în acest trimestru. Restul unităților urmează să fie evaluate până în anul 2015. Acreditarea nu a ținut cont de clasificarea efectuată de Ministerul Sănătății și atestă calitatea serviciilor, nu numărul de servicii oferite (specializări). Sursa: Adi Pîclișan
Spitalele s-au putut înscrie pentru evaluare în vederea acreditării până în data de 07.07.2011. Cele patru spitale care au fost acreditate până în acest moment de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor sunt: Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București, Spitalul Militar de Urgență „Constantin Papilian”, din Cluj Napoca (în cadrul rețelei MapN), Spitalul Municipal de Urgență din Moinești (spital public) și Spitalul Euromedica Hospital din Baia Mare (spital privat).
Fiindcă la Spitalul „Ioan Cantacuzino” din București s-au constatat anumite nereguli cu circuitele, lucru care este greu de realizat fiind vorba de o clădire de patrimoniu care nu poate fi modificată. Comisia de evaluare le-a acordat o perioadă de grație să se pună la punct, iar spitalul va fi reevaluat peste șase luni. Dacă nici atunci nu va îndeplini cerințele, unitate nu va mai putea încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Spitalul din Bolintin-Vale, evaluat în acest trimestru
Printre spitalele care urmează să fie acreditate în acest trimestru se numără Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, Spitalul „Carol Davila”, Spitalul din Bolintin Vale și Spitalul CFR Constanța.
Acreditarea este valabilă timp de cinci ani, urmând ca după acestă perioadă, o nouă echipă de evaluatori să se întoarcă la spital. Procedurile de acreditare și metodologia de acreditare (peste 1.800 de indicatori) au fost finalizate în 2009, iar în anul 2011 a fost demarat efectiv procesul de acreditare.
Pân