Scanteia care aprinde focul
Va regasiti in aceasta discutie?
El: Draga, am ajuns acasa. Poti sa-mi faci niste cartofi prajiti?
Ea: Nu pot, sunt mult prea obosita sa stau sa gatesc. Ai mancare deja facuta in frigider, iar daca vrei altceva, iti poti face singur.
El: Toate trebuie sa le fac eu?
Ea: Tu nu faci nimic! Nici macar nu duci gunoiul!...
Si de aici un adevarat scandal. Urmatoarea seara scena se repeta si tot asa...
"De multe ori cand ne varsam nervii pe partener sau chiar pe copii vrem, de fapt, sa spunem "am avut o zi grea, mi-ar prinde bine sa-mi spui niste cuvinte calde, sa ma incurajezi, sa ma imbratisezi". Deseori aruncam cuvinte neplacute, provocam o cearta atunci cand nu ne simtim bine. Dar lucrurile se pot schimba in bine daca vorbim efectiv despre starea noastra ? "ma simt obosit, speriat, stresat, suparat" etc. ? si despre ce avem nevoie de la celalalt ? cuvinte de incurajare, de sustinere, de intelegere", ne explica psihologul Smaranda Grosu.
Este locul de munca sursa starilor tale?
Un loc de munca in care ajungem des la stari de nemultumire, stres, frustrare, teama - poate fi, in realitate, o ocazie de a ne dezvolta. Pentru asta avem nevoie de ambitia de a intelege ce se intampla cu noi de ajungem stresati si de a vedea ce putem schimba pentru a ne fi mai bine la serviciu. Si aici, ajutorul si sustinerea partenerului conteaza mult. Totodata, este posibil ca jobul actual sa fie prea diferit de ceea ce ni se potriveste si atunci o idee simpla si eficienta este de a cauta altul.
Ce se intampla atunci cand femeia este "cocosul" in casa
Exista anumite "reguli" care, respectate, aduc o atmosfera mai placuta, de buna intelegere si armonie in cuplu. "Este vorba de a respecta pozitia barbatului si a femeii. Concret, in acest sens, se recomanda, de exemplu, ca barbatul, femeia si apoi copiii s