Randi Zuckerberg, director de marketing la Facebook şi sora fondatorului companiei, susţine răspicat că "oamenii trebuie opriţi să acţioneze în mediul online fără să aibă numele real afişat", scrie Huffington Post.
Facebook este unul dintre puţinele site-uri care le cer membrilor să îşi folosească numele şi adresele de e-mail reale la înregistrare. Această politică a fost greu de implementat, pentru că pe reţeaua de socializare încă mai există conturi de tip spam sau destinate animalelor de companie.
Randi Zuckerberg
Randi Zuckerberg sugerează că, odată cu eliminarea anonimităţii, s-ar reduce şi hărţuirea în mediul virtual. "Cred că anonimitatea pe internet trebuie să dispară. Oamenii se comportă mult mai bine când ştiu că le va apărea numele real. Cred că unii se ascund în spatele unui pseudonim şi consideră că pot spune ce vor, în spatele uşilor închise", a declarat directorul de marketing al Facebook.
Criticii spun că unii utilizatori de internet au nevoie de protecţie
Şi fostul şef al Google, Eric Schmidt, a susţinut utilizarea identităţii reale a utilizatorilor. Din punctul său de vedere, anonimitatea este "periculoasă", iar guvernele ar trebui să le ceară oamenilor să îşi folosească numele reale pentru activităţile pe internet.
Totuşi, propunerea este controversată, scrie Huffington Post, criticii ei susţinând că unii indivizi, cum ar fi dizidenţii şi victimele abuzurilor sexuale, trebuie protejaţi de condiţia de anonimitate.
"Mulţi oameni cred că numele reale vor rezolva problema hărţuirii pe internet, dar nu o vor rezolva. În plus, această politică ar putea pune în pericol libertatea de exprimare, dialogul pe anumite teme importante", crede Matthew Ingram de la portalul de ştiri despre tehnologie Gigaom.
O prezentatoare TV, victima unui anonim care a postat pe internet videoclipuri cu ea goală
Deşi a fos