Sunt DJ, dansatori, barmani sau chiar manageri de petrecere. Mii de tineri visează zi de zi la un job bine plătit care să includă, obligatoriu, distracţie alături de prieteni. Aproape jumătate dintre tineri cred că distracţia este mai importantă decât munca. Iar când au şansa să le îmbine, cred că au găsit reţeta jobului perfect. Ideal, doar la prima vedere.
Viaţa de noapte este preocuparea principală pentru mulţi tineri cu vârste între 18 şi 28 de ani. În timp ce prietenii lor îşi găsesc un loc de muncă normal, la un birou, mulţi aleg să-şi transforme pasiunea pentru distracţii într‑un mod de a face bani. O astfel de meserie nu poate fi însă una pe termen lung, spun psihologii. Pe măsură ce înaintează în vârstă, mulţi încep să fie diferiţi de prietenii lor şi ajung uneori, la vârste de 40 de ani, fără familie şi fără posibilitatea găsirii unei slujbe „de zi". Până atunci, managerii de petreceri, barmanii şi dansatorii trăiesc o viaţă pe care mulţi şi-ar dori-o. De partea cealaltă, alţi petrecăreţi, de data aceasta cu personalităţi înclinate către comunicarea cu copiii, care întreţin evenimente pentru cei mici, duc o viaţă mai liniştită.
Manager de petrecere pentru 1.000 de euro
Un concurs de party manager (manager de petrecere), lansat de Tuborg în urmă cu câteva luni, a strâns peste 2.000 de participanţi. Majoritatea, tineri şi în căutarea unui job bine plătit şi în care să-şi pună la bătaie pasiunea pentru distracţie. Anunţul iniţial a sunat tentant pentru mulţi, mai ales că la prima vedere pare un job de vis - fără cerinţe prea mari şi cu multe beneficii. De fapt, o petrecere continuă pentru care mai primeau şi bani. „Câştigătorul campaniei, cel care va deveni party manager, va beneficia timp de şase luni de un salariu lunar de 1.000 de euro, o maşină de serviciu, dar şi de o agendă plină de petreceri", se arată în anunţul „de angajare