Naţionala de polo a încheiat Mondialul pe locul al 12-lea după o înfrângere ruşinoasă cu Japonia, 15-18, într-un meci în care cota adversarilor pentru victorie era 10, iar a tricolorilor de 1.03. Cu o singură excepţie, Roma 1994, când am ocupat locul 13, este cea mai slabă casare din istoria participărilor României la Campionatele Mondiale.
Ce începe prost se termină şi mai prost, spune una dintre legile lui Murphy şi cam aşa a arătat şi parcursul naţionalei de polo la Campionatul Mondial de la Shanghai. Primul meci, cel cu Australia, care părea câştigat cu câteva minute înainte de final, s-a transformat într-o înfrângere de coşmar. Aşa am ajuns să jucăm la barajul pentru sferturile de finală din postură de outsider şi am pierdut fără drept de apel cu Muntenegru.
Chiar şi în aceste condiţii, cu obiectivul atins, respectiv ieşirea din grupe, nimic nu explică înfrângerile din meciurile de clasament care au stricat şi mai rău impresia. Finalul a fost de-a dreptul ruşinos. Mai întâi meciul cedat cu Canada, echipă sub nivelul naţionalei noastre, dar cu care mai avem amintiri de coşmar din 2008, când la Oradea ne-a barat drumul către Jocurile Olimpice. Apoi am atins fundul bazinului, în meciul cu Japonia, echipă din lumea a patra a poloului mondial, care ne-a marcat nu mai puţin de 18 goluri.
Ca să vă daţi seama cam care era diferenţa teoretică dintre România şi Japonia, la polo, trebuie să ştiţi că la casele de pariuri victoria niponilor avea cotă 10, iar cea a tricolorilor doar 1.03.
Căpitanul Cosmin Radu e dezamăgit
Evoluţiile din ultimele partide au atras o stare profundă de dezamăgire pentru căpitanul Cosmin Radu, cel mai bun jucător al tricolorilor la acest turneu şi, înaintea semifinalelor, golgheterul competiţiei. Acesta a tras un semnal de alarmă şi a solicitat luarea unor măsuri la revenirea în ţară. „În aceste ultime meciuri, n