George Soros, imigrantul de naţionalitate maghiară recunoscut pentru atacul, reuşit, asupra lirei sterline dar şi pentru campaniile filantropice în care a investit miliarde de dolari, a găsit o nouă modalitate de a se strecura printre reglementările financiare din SUA pentru a-şi maximiza profiturile.
Pentru că din activele de 26 de miliarde de dolari deţinute de fondul de investiţii Quantum, administrat de Soros, circa 25 de miliarde de dolari aparţin familiei sale, miliardarul a luat decizia de a răscumpăra de la investitorii "externi" acţiunile în valoare de un miliard. Departe de a fi un pas înapoi, măsura îi va aduce lui Soros profituri şi mai mari,dar şi o libertate sporită în ceea ce priveşte politica de investiţii, scrie New York Times.
În momentul în care Quantum va administra doar fondurile care aparţin familiei Soros, vehiculul financiar nu va mai trebui să se supună noilor reglementări financiare promovate de administraţia Obama, care ar limita atât politica de risc a fondului, cât şi eventualele profituri. Soros Fund Management va deveni, după procedura de achiziţie a acţiunilor "externe", ceva asemănător unei asociaţii familiale, respectiv un fond de investiţii cu circuit închis, care administrează banii unei familii, ceea ce înseamnă că nu va trebui să se înscrie în registrul fondurilor de investiţii. Revista americană Forbes i-a estimat averea la 14,5 miliarde de dolari anul trecut, însă, după cum reiese din anunţul fondului de investiţii Quantum, averea familiei este de 25 de miliarde de dolari.
"O consecinţă nefericită rezultată în urma apariţiei acestor noi condiţii este că nu vom mai putea administra alte active în afara celor care aparţin familiei, aşa cum sunt ele definite prin reglementările în vigoare", se precizează în scrisoarea trimisă acţionarilor externi, scrisoare semnată de fiii lui Soros, Jonathan şi Robert, care oc