Incidenţa cancerului intestinal la bărbaţi s-a dublat din anul 1970 şi până în prezent. Unul din 15 bărbaţi riscă să dezvolte boala comparativ cu unul din 29 de bărbaţi care puteau face cancer intestinal în 1975, informează Daily Mail.
Cercetarea, realizată de oamenii de ştiinţă de la Cancer Research din Marea Britanie, arată că, la femei, riscul a crescut cu mai mult de 25%, adică una din 19 femei poate dezvolta afecţiunea, comparativ cu o femeie din 26 femei care puteau face cancer intestinal la mijlocul anilor '70.
Experţii sunt de părere că dieta bogată în carne roşie procesată şi deficitul de fructe şi legume din alimentaţie sunt principalii factori care au determinat creşterea numărului de cazuri de cancer intestinal.
"Îmbătrânirea populaţiei, dar şi schimbările în stilul de viaţă au făcut ca tot mai mulţi oameni să dezvolte cancer. Însă chiar dacă şansele ca boala să se răspândească în rândul populaţiei au crescut, există multe mijloace prin care oamenii îşi pot diminua riscul", spune dr. Sara Hiom.
CITEŞTE ŞI:Comprimatele Omega-3 reduc riscul de cancer intestinal
Specialista susţine că predispoziţia la această boală poate fi combătută prin adoptarea unei diete sănătoase, prin activitate fizică, consum de alimente sănătoase, bogate în fibre şi prin diminuarea consumului de carne roşie procesată, a cantităţii de alcool, dar şi prin renunţarea la fumat.
În anul 2008 existau 21.500 de cazuri de cancer intestinal diagnosticate la bărbaţi comparativ cu 11.800 de cazuri existente în 1975. În cazul femeilor, numărul a înregistrat o creştere de la 13.500 de cazuri în 1975 la 17.400 înregistrate cu trei ani în urmă, arată datele cercetării.
"Pe măsură ce oamenii trăiesc mai mult numărul cazurilor de cancer va continua să crească. Pentru unele cancere, inclusiv cancerul intestinal, riscul ca acesta să se dezvolte în următorii zece