Conceptul de divinitate atotputernică e înlocuită, treptat, de supereroi, susţine scriitorul Grant Morrison
Monoteismul e pe sfârşite, iar supereroii de benzi desenate, în frunte cu indistructibilul Superman, s-au transformat irevocabil în modelele spirituale de perfecţiune ale generaţiei multimedia, este teza volumului "Supergods", al autorului de benzi desenate Grant Morrison.
Scoţianul, care are o experienţă de peste 20 de ani în industrie, a primit misiunea, alături de artistul grafic Rags Morales, de a reinventa lumea supereroilor. Compania DC Comics va reîncepe, în septembrie, toate cele 52 de serii pe care le are în portofoliu cu numărul "1".
Noile benzi desenate vor avea teme şi mize moderne şi sunt destinate generaţiei 2.0, care încearcă să se adapteze unei lumi în care tehnologia avansează de la o zi la alta.
Blugi pentru noul Superman
Morrison şi Morales l-au reinventat pe Superman, cel mai cunoscut dintre supereroi, căruia iau creat o nouă identitate, un nou costum şi o nouă miză. În paginile benzii desenate "Action Comics" vor fi prezentate primele interacţiuni ale omenirii cu Superman, întâiul supererou din istorie.
Noul Superman este în esenţă un extraterestru care încearcă să-şi găsească locul pe Terra. El trebuie să se împace cu faptul că şi-a pierdut atât planeta de baştină, Krypton, cât şi părinţii adoptivi din Kansas.
În noua serie de benzi desenate, costumul supereroului va suferi schimbări dramatice: de la blugi şi bocanci la o armură avansată din punct de vedere tehnologic, care se vrea a fi un omagiu planetei sale natale, Krypton.
Superputeri trunchiate
În plus, la începutul seriei, superputerile lui Superman sunt limitate: poate sări peste clădiri înalte, însă nu poate încă zbura pe distanţe lungi. Supereroul va trece prin unele schimbări şi