În urma desfăşurării examenului de titularizare, în judeţul Vâlcea au rămas neocupate 16 posturi titularizabile. Printre acestea se regăsesc şi catedrele de canto sau educaţie instrumentală de la Liceul de Artă.
„Din cele 44 de posturi câte erau titularizabile în judeţ, au fost ocupate 28, iar 16 au rămas libere. Acestea se vor comunica la nivel naţional pentru că, poate sunt profesori din alte judeţe care pot veni aici. Printre cele 16 posturi rămase, 4 sunt de profesori de canto, mai sunt de educaţie instrumentală, toate la Liceul de artă. Mai avem un post de fizică-chimie, un post de educaţie fizică şi sport la Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni şi un post de educator", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Vâlcea. În Vâlcea au fost 1.090 de candidaţi înscrişi la titularizare, dar la examen s-au prezentat 668. Doi au fost eliminaţi, 223 s-au retras în timpul examenului, iar 105 au promovat cu note peste 7.
Clase suparpuse la liceele tehnice
Referitor la programul de şcolarizare pentru anul 2011 - 2012, inspectorul general s-a declarat dezamăgit de faptul că multe unităţi de învăţământ nu îşi raportează specializările la piaţa muncii, propunând cifre de şcolarizare mult prea mari şi specialităţi care nu se caută. „Am rămas neplăcut surprinsă când am văzut în primul rând specializări care se suprapun la mai multe licee tehnice, dar cu toate acestea nu se completează. Vă dau un exemplu: 125 de locuri pentru instalaţii la un liceu şi aceeaşi poveste la altul. Nici la unul, nici la celălalt nu s-au completat clasele, deşi eu am recomandat încă de anul trecut ca liceele să aducă specializări care se caută pe piaţa muncii şi mai mult de atât să nu se suprapună, fiecare liceu să aibă propriul brand", a completat Gabriela Ene.