A mai rămas un an de zile până pe 27 iulie 2012, ziua când se va drumul Jocurilor Olimpice 2012. După cinci ani de pregătiri și cu doar 12 luni rămase la dispoziție, organizatorii nu sunt deloc neliniștiți, calmul englezesc făcându-și obligatoria prezență cu brio, având momente în care chiar lasă locul optimismului. Au și motiv londonezii, lucrările fiind realizate în proporție aproximativ 90%, depășind cu mult previziunile făcute și cheltuindu-se mai puțini bani decât se alocaseră. Inițial, autoritățile engleze estimaseră că se vor cheltui în jur de 9 286 milioane de lire sterline, însă acum, cu un an înainte de inaugurare, sunt încrezători că nu se vor cheltui mai mult de 7 300 milioane de lire sterline.
Departe de look-ul tehnologizat arătat de Jocurile Olimpice organizate de Beijing în 2008, Londra vrea să îmbine tradiția cu noul și să își expună personalitatea care îl face să fie unul dintre cele mai atractive orașe ale lumii.
Cu infrastructura aproape de finisare, succesul Jocurilor Olimpice organizate de englezi depinde de trei factori cât se poate de importanți: ceea ce a fost construit să fie perfect acompaniat de o logistică pe măsură, să nu fie probleme de siguranță și să nu lipsească entuziasmul populației.
Primul punct pare și cel mai ușor de îndeplinit, dat fiind că lucrurile sunt aproape gata și se pot face nenumărate verificări ale instalațiilor și ale transportului.
Satul olimpic, stadionul de atletism și prinicipalele instalații sportive s-au ridicat deja în Parcul Olimpic din Stratford, în estul Londrei, într-un ambițios proiect ce pretinde să regenereze o zonă de 3 km pătrați dintr-o veche zonă industrială. Vara viitoare, respectiva zonă va fi o zonă dominată de culoarea verde a grădinilor și a lacurilor artificiale, deși în momentul de față lucrările nu lasă să se întrevadă o astfel de posibilitate printre zeci