La doar o luna de la deschidere, mini-beraria deschisa de Ursus pe locul fostei fabrici de bere din Cluj-Napoca, inchisa definitiv anul trecut, este neincapatoare. Desi are o capacitate de 300 de locuri, daca te gandesti sa bei o bere Ursus nefilitrata seara sau in weekend, fara sa ai o rezervare in prealabil, poate fi o misiune imposibila.
Un proiect unic la nivelul grupului SABMiller, din care face producatorul parte Ursus Breweries, “Fabrica de bere Ursus” a fost inaugurata in urma cu aproximativ o luna, investitia initiala ridicandu-se la 1,1 mil. euro.
Situata pe locul fostei fabrici de bere Ursus din Cluj-Napoca, infiintata in anul 1878 si inchisa definitiv in 2010, locatia are o capacitate de 300 de locuri. Amenajarea sa a durat peste sase luni, in proiect fiind implicate aproximativ 100 de persoane. Unicitatea locatiei consta in faptul ca vizitatorii pot savura un pahar de bere in timp ce urmaresc “in direct” procesul de productie prin cele trei panouri de sticla in spatele carora se afla instalatia utilizata. In plus, mobilierul contine parti reconditionate din utilajele folosite in vechea fabrica.
Conceptul mini-berariei a fost realizat de o firma de design din Cluj-Napoca.
De asemenea, “Fabrica de bere Ursus” este momentan singurul loc din tara unde este produsa berea nefiltrata Ursus, sortimentul care a inregistrat vanzari peste asteptari, dupa cum afirma reprezentantii Ursus Breweries. Tot aici sunt produse diferite specialitati de bere.
Capacitatea de productie a mini-berariei este in prezent de 1.500 de hectolitri pe an, existand posibilitatea extinderii acesteia cu 30-40% anul viitor.
“Au existat zile in weekend cand la ora 19.00-20.00 nu mai aveam bere nefiltrata. Ii sfatuim pe clientii nostri, chiar si prin intermediul Facebook, sa rezerve o masa pentru a evita genul acesta de neplaceri. Cei trei angajati