Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a prezentat un raport economic, social şi de mediu al Aradului pe anul 2010. Oficial, Aradul stă extrem de bine şi intră, conform declaraţiilor primarului Aradului, în rândul judeţelor bogate ale României. Raportul arată, din punct de vedere economic că Aradul se află pe locul trei din ţară într-un clasament după Produsul Intern Brut, alături de Timiş, cu o creştere economică în 2010, deşi la nivel naţional a fost un an de criză.
Aradul, în elita economică a României
Gheorghe Falcă este extrem de mândru de situaţia economică a municipiului pe care-l conduce. El a explicat că judeţul, dar ponderea cea mai mare revine municipiului, se află pe locul al treilea în ţară, alături de Timiş, într-un top alcătuit după Produsul Intern Brut. De asemenea, Aradul se află printre cele şapte judeţe care au avut în 2010 creştere economică.
Aradul are 106.200 angajaţi, şomajul sub 5%, iar produsul intern brut este de 6119 euro pe cap de locuitor. În municipiul de pe Mureş funcţionează 31 de bănci, dintre care două au sediul administrativ chiar în Arad.
Pol de atracţie pentru investiţii
Aradul, din punct de vedere al investiţiilor străine atrase, reprezintă un pol de atracţie pentru investitorii străini. Municipiul are trei zone industriale, în care funcţionează zeci de fabrici. Cea mai mare şi cea mai populată este zona industrială vest, cu o suprafaţă de 150 hectare, localizată în nord-vestul oraşului. Aici, aproape 60 de agenţi economici şi-au construit fabrici. În zona industrială est, cu o suprafaţă de 20 hectare, este localizată la ieşirea spre Deva funcţionează peste 30 de firme, iar în cea mai nouă, zona industrială sud, cu o suprafaţă de 150 hectare, sunt doar şase agenţi economici.
"Ţinând cont de faptul că municipiul Arad, ca reşedinţă de judeţ, reprezintă motorul economiei judeţului, se poate spune că di