Director al Fondului Mondial pentru Natura (WWF) Romania
Licentiat in Stiinte Politice, in cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, Magor Csibi a fost asistent universitar, apoi consilier al presedintelui Camerei Deputatilor. Intre 2007 si 2009, a fost europarlamentar din partea PNL si a ocupat pozitia de vicepresedinte al Comisiei pentru mediu din Parlamentul European. Din primavara acestui an, este Director WWF Romania - cea mai mare organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, misiunea ei la nivel global fiind sa opreasca degradarea mediului. WWF are aproximativ 5 milioane de sustinatori in toata lumea si o retea activa in peste 100 de tari. In Romania, organizatia activeaza din anul 2006. In mai multe randuri, WWF si-a exprimat opozitia fata de proiecte ca Rosia Montana, DN66A si, in general, fata de proiectele de dezvoltare care ignora biodiversitatea, valorile naturale si nu considera dezvoltarea durabila o prioritate.
"Fondul Mondial pentru natura pregateste o campanie nationala de salvare a tuturor padurilor virgine din Romania"
- Daca WWF ar trebui sa faca un raport asupra situatiei protectiei mediului din Romania, care ar fi principalele constatari?
- WWF nu are profilul unei organizatii de activism de mediu, ci este, dintotdeauna, o organizatie de conservare, care nu isi permite sa emita opinii decat daca are cunostinte solide in spate. Avem trei echipe de experti, care se concentreaza pe cele trei directii prioritare pentru WWF in regiune: paduri si arii protejate, ape dulci si economie verde. Cel mai amplu proiect WWF de pana acum a inceput in acest an si isi propune sa construiasca un viitor durabil pentru Podisul Hartibaciului, protejand specii, sprijinind comunitatile, pastrand traditiile si deschizand oportunitati de afaceri verzi. In paralel cu proiectele de conservare