În epoca socializării, şcolile din Europa se conectează şi colaborează în prima comunitate online menită să sprijine parteneriatele între profesori şi elevi de pe întregul continent.
Cu peste 130.000 de membri dintre care peste 7.900 din România, peste 5.000 de iniţiative active şi o platformă dedicată de comunicare, colaborare şi realizare de proiecte comune, eTwinning este cel mai motivant şi creativ spaţiu de dezvoltare profesională şi interculturală consacrat cadrelor didactice şi elevilor din învăţământul preuniversitar din Europa.
eTwinning înseamnă, simplu, colaborare. Este un univers de experienţe care unesc elevi şi cadre didactice din întreaga Europă, depăşind zidurile claselor şi anulând distanţele, graţie posibilităţilor pe care le oferă tehnologia informaţiei.
Parte componentă a „Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii“ – „Componenta Comenius“, această comunitate online a şcolilor din Europa aduce împreună elevi şi cadre didactice şi le oferă un spaţiu simplu de folosit, sigur şi flexibil pentru ca ei să poată colabora, să se cunoască, să înveţe unii despre ceilalţi si să crească cetăţeni ai Europei.
Cine face parte din eTwinning
Pentru cadrele didactice înscrise în comunitate, eTwinning înseamnă oportunitate şi deschidere, în toate sensurile: perfecţionare profesională, contactul permanent cu alte culturi şi, de-aici, beneficii legate de exersarea limbilor străine în contexte reale, de schimbul de experienţă, valori şi strategii didactice cu colegi profesori din Europa, lărgirea ariei de expertiză prin diversitatea domeniilor în care se derulează proiectele pe care le coordonează. În plus, înseamnă recunoaştere adusă eforturilor depuse şi rezultatelor obţinute, sesiuni de training şi comunicare constantă cu alte cadre didactice cu interese şi preocupări similare. Dar, mai ales, eTwinning ne arată noi moduri de