Budinca de pui cu risotto va fi pregătită pentru public pe Câmpia Libertăţii, la Transilvania Fest, de un bucătar englez care predă cursuri de gastronomie la Universitatea din Oxford.
Demonstraţiile culinare în aer liber sunt una dintre atracţiile pe care mizează în acest an organizatorii Transilvania Fest. Reţetele puse în practică de bucătari au fost alese din „Cartea Regală de Bucate“, a Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Organizatorii dau asigurări că la gătit se vor folosi doar ingrediente de sezon, produse în zona Blajului.
„Aceste demonstrații se doresc o contribuție la educarea publicului cu privire la produsele alimentare, la importanța ingredientelor locale și sezoniere, la moduri de pregătire a mâncărurilor“, susţine Rareș Crăiuț, directorul Transilvania Fest.
Trei reţete vor fi gătite în faţa publicului strâns pe Câmpia Libertăţii: tartă cu brânză de capră şi ceapă caramelizată, budincă de pui cu risotto şi jeleu de rubarbă.
Cină de gală în Palatul Culturii
Budinca de pui cu risotto este, potrivit organizatorilor festivalului, mâncarea favorită a prinţului de Wales, patronul internaţional al Transilvania Fest. Delicioasa mâncare va fi preparată de bucătarul Paul Bloomfield, un apropiat al prinţului Charles, care are şi un curs de specialitate la Universitatea Oxford şi care a înfiinţat numeroase companii şi firme care au ca obiect de activitate gastronomia sau alimentaţia publică, în Marea Birtanie şi în Statele Unite. De asemenea, în colaborare cu Rareş Craiut, directorul Trabnsilvania Fest, Paul Bloomfield va scoate pe piaţă o carte de bucate cu reţete din Transivania.
Cina de gală a festivalului are loc vineri, a Palatul Culturii din Blaj. „Au confirmat prezenţa în jur de 60 de persoane. Vor fi persoane din zona administraţiei, oameni de afaceri, dar şi reprezentanţi ai unor organizaţii n