O zicală de la noi spune că „toată lumea se pricepe la fotbal, politică, agricultură şi medicină“. Bineînţeles, se referă şi la cei care nu au nici măcar tangenţial vreo legătură cu domeniile respective. În materie de medicină, profanii în domeniu îşi manifestă „expertiza“ prin expresii gen: „Ştiu eu mai bine ca doctorii ce boli am, ce să iau şi de ce mă doare“. De aici şi până la automedicaţie nu mai este decât un pas. (...)
O zicală de la noi spune că „toată lumea se pricepe la fotbal, politică, agricultură şi medicină“. B Publicitate ineînţeles, se referă şi la cei care nu au nici măcar tangenţial vreo legătură cu domeniile respective. În materie de medicină, profanii în domeniu îşi manifestă „expertiza“ prin expresii gen: „Ştiu eu mai bine ca doctorii ce boli am, ce să iau şi de ce mă doare“. De aici şi până la automedicaţie nu mai este decât un pas. Vedem pe micul ecran sau auzim la radio diverse reclame la produse medicamentoase, cărora li se laudă calităţile, iar în final, cu o viteză maximă, ni se spune: „dacă apar efecte adverse, adresaţi-vă medicului sau farmacistului“. Deci medicul ar trebui, în cazul apariţiei unor reacţii adverse, să intervină pentru a remedia o situaţie critică de care nu este responsabil… Nu o dată, la cabinet vin pacienţi care îmi spun: „Am luat cutare produs, că-i făcea reclamă la televizor“. Unii bărbaţi, ceva mai vârstnici, cred – în mod îndreptăţit sau nu – că au afecţiuni ale prostatei şi se tratează cu produsele promovate la televizor. (...) Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
O zicală de la noi spune că „toată lumea se pricepe la fotbal, politică, agricultură şi medicină“. Bineînţeles, se referă şi la cei care nu au nici măcar tangenţial vreo legătură cu domeniile respective. În materie de medicină, profanii în domeniu îşi manifestă „expertiza“ prin expresii gen: