Pe de altă parte, „investitorul din România este împovărat de taxe
şi impozite şi nu primeşte nici măcar respect”, consideră preşedintele PC Braşov
Ion Diniţă (foto), preşedintele PC, a declarat ieri că statul risipeşte bani şi dezavantajează mediul privat. Aceştia critică atât primele de care beneficiază angajaţi ai unor companii neperformante de stat, cât şi fondurile publice cheltuite de autorităţile locale pentru organizarea unor festivaluri. Investitorul din România este împovărat de taxe şi impozite şi nu primeşte nici măcar respect, a declarat, ieri, Diniţă.
„Întreprinderile de stat în mare parte iau şi cheltuiesc banii publici ai tuturor locuitorilor acestei ţări şi nu este corect ca unii să muncească şi să plătească, în timp ce societăţile de stat să cheltuiască banii fără a plăti banii către bugetul de stat, către asigurările sociale şi în acelaşi timp să primească şi prime pentru neperformanţă”, a spus sursa citată.
De asemenea, Diniţă a criticat şi modul în care sunt cheltuiţi banii publici în mai multe localităţi din ţară. „Nu avem infrastructură, drumuri, canalizare, apă, dar organizăm sărbători câmpeneşti. Eu cred că este vorba doar despre cumpărarea voturilor la alegerile de anul viitor”, a spus Diniţă.
De aceeaşi părere este şi Silvia Rădulescu, o femeie de afaceri care după 41 de ani petrecuţi în Italia s-a gândit să investească două milioane de euro în ridicarea unui complex hotelier în municipiul Săcele. „Ce mă supără cel mai mult sunt străzile, canalizarea, e o porţiune de 500-800 de metri pe care o am neasfaltată, pietre, plouă, trebuie să mă rog, să le dau telefon să vină să astupe gropile. În momentul când sun la respectivul de la primărie să vină să-mi asfalteze, să-mi pună piatră, să niveleze, mi se spune, doamnă, dar ce, v-am suit eu în vârful dealului?”, a declarat sursa citată.
Conservatorii