Presiunea mai ridicată din Europa Atlantică menţine izolată depresiunea islandeză în locul ei de origine, din care s-a desprins un nucleu în vestul Arhipelagului Britanic.
În restul continentului, presiunea nu va suferi modificări importante, exceptând sud-vestul, unde va creşte uşor. Deasupra Europei Centrale şi în nord-vestul Peninsulei Balcanice persistă însă o masă de aer mai rece, care va determina vremea în general instabilă.
La noi, presiunea nu va suferi modificări importante, iar vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta temporar înnorări accentuate şi va ploua pe arii extinse la munte, în nordul, centrul şi în estul ţării. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului, iar cantităţile de apă vor depăşi local 30 de litri pe metru pătrat. Maximele vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade.
Mâine
Ploile se restrâng. Presiunea atmosferică va scădea uşor în cea mai mare parte a continentului, îndeosebi în nord-vest, şi, ca urmare, depresiunea islandeză se va deplasa spre Marea Nordului.
Excepţie face Europa Centrală, unde presiunea va creşte, iar masa de aer rece de la înălţime se va încălzi uşor şi, în consecinţă, vremea va deveni în general frumoasă. Şi în zona geografică a ţării noastre presiunea va creşte uşor, situaţie în care vremea se va ameliora.
Cerul, variabil, va prezenta înnorări mai accentuate la munte, în nordul şi în centrul ţării, unde local va ploua. Ploile vor avea mai ales caracter de averse şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime, foarte apropiate de valorile medii multianuale la această dată, vor fi cuprinse între 21 şi 31 de grade.