În ultimii ani, cabinetele stomatologice româneşti au devenit o destinaţie tot mai căutată de „turiştii medicali“. Despre acest subiect, mai complex decât pare la prima vedere, ne-a răspuns, recent, la câteva întrebări, dl dr. Alexandru Brezoescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Bucureşti. (...)
În ultimii ani, cabinetele stomatologice româneşti au devenit o destinaţie tot mai căutată de „turiştii medicali“. Despre acest subiect, mai complex decât pare la prima vedere, ne-a răspuns, recent, la câteva întrebări, dl dr. Alexandru Brezoescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Bucureşti. – Cum se explică poziţia fruntaşă pe care o are stomatologia în atragerea de pacienţi din străinătate?
– Sunt două explicaţii pentru această situaţie. În primul rând, foarte buna pregătire profesională a medicilor stomatologi, dotarea cabinetelor cu aparatură, instrumentar şi materiale de ultimă generaţie, folosirea noilor tehnici. Pacientul din afară este atras aşadar de competenţa medicului român, care oferă o asistenţă medicală de calitate. În al doilea rând, este vorba de preţul redus al tratamentului stomatologic: comparativ cu costurile din străinătate, preţul actului terapeutic din ţara noastră este mult redus. În această împrejurare, cel care suferă este tot medicul – regia este aproape la fel ca aceea din afară, costul materialului şi al echipamentelor stomatologice este de multe ori mai mare decât în străinătate, pentru că adaosul comercial la noi în ţară este mai mare, aşa că diferenţa de preţ se reflectă în venitul medicului. Aceasta este şi una din cauzele plecării medicilor români în străinătate. Cu alte cuvinte, aceleaşi motive care-l aduc pe pacientul străin în România îl determină pe medicul român să facă drumul invers. – Există date privitoare la număru Publicitate l „turiştilor dentari“ veniţi la noi în ţară, naţi