Numărătoarea inversă pentru Jocurile olimpice "Londra 2012" a început odată cu prezentarea, joi, a medaliilor care vor răsplăti performanţele sportive. Medaliile au fost prezentate de Prinţesa Anne a Marii Britanii şi baronul Sebastian Coe, un fost atlet britanic şi politician din Partidul Conservator. Mai mult de 2.100 de copii vor fi fabricate pentru 302 ceremonii de premiere care se vor fi ţinute în decursul celor 16 zile în care vor avea loc jocurile Olimpice din 2012, scrie the Telegraph.
Designul medaliilor olimpice a fost făcut de artistul britanic David Watkins şi o reprezintă pe o faţă pe Nike, zeiţa greacă a victoriei, iar pe cealaltă râul Tamisa, simbolul Londrei. De asemenea, panglica are culoarea mov care reprezintă regalitatea şi protocolul.
"Sper ca designul acestor medalii să îi inspire pe atleţii din toată lumea care mai au un an până la Jocurile Olimpice. Facem tot posibilul să ne asigurăm că atleţii vor fi în centrul atenţiei şi cred că ei vor fi mândri să câştige medaliile făcute de David Watkins", a spus baronul Coe. Medaliile, cântărind 375-400 de grame, sunt mai mari şi mai grele decât cele din Beijing 2008, care aveau 200 de grame. Cele mai grele medalii de până acum au recompensat câştigătorii de la Jocurile Olimpice din 1992, ţinute în Barcelona, iar ele cântăreau 231 de grame.
Medaliile de aur fabricate pentru anul viitor sunt făcute din 92,5% argint, 1,34% aur (minimum 6 grame) şi restul din cupru. Medaliile de argint sunt făcute din 92,5% argint şi restul este tot cupru, iar cele de bronz sunt făcute din 97% cupru, 2,5% zinc şi 0,5% staniu.
Numărătoarea inversă pentru Jocurile olimpice "Londra 2012" a început odată cu prezentarea, joi, a medaliilor care vor răsplăti performanţele sportive. Medaliile au fost prezentate de Prinţesa Anne a Marii Britanii şi baronul Sebastian Coe, un fost atlet britanic şi polit