Secţiunea tenis de masă a Clubului Sportiv Şcolar (CSS) Slatina este o veritabilă pepinieră când vine vorba despre sportivi. În fapt, indiferent de ramura sportivă – tenis de masă, judo, handbal ş.a., campioni naţionali şi europeni sunt scoşi aproape pe bandă rulantă de antrenorii de aici. Acest lucru îl ştiu nu doar părinţii copiilor care se pregătesc aici, dar o ştiu şi locuitorii urbei, o ştiu oameni din alte judeţe şi chiar de peste hotare.
Ramura tenis de masă a clubului nu face excepţie – aici se formează atât campionii de azi, dar, mai ales, campionii de mâine. În fiecare an, Slatina şi, respectiv, judeţul Olt sunt neîncentat prezente pe podiumurile din ţară şi de afară la acest sport. Antrenorii Izolda Sîia şi Felicia Coneschi, supervizaţi de antrenorul emerit Petre Arnăutu, au toate motivele să fie mândri. Sub supravegherea lor, micii tenismeni slătineni au făcut multe “victime” în rândurile celor care pe care i-au înfruntat. Dovadă în acest sens sunt numeroasele cupe, medalii şi diplome câştigate de micii tenismeni în cei aproape 30 de ani de existenţă ai Clubului.
Performanţă în etape
Munca şi sacrificiile pe care un copil trebuie să le facă până să ajungă la astfel de performanţe nu sunt puţine şi nici de lepădat. Contrar opiniei generale, nu oricine poate practica tenisul de masă. Cel puţin, nu la nivel oficial, competiţional.
Potrivit precizărilor antrenoarei Felicia Coneschi, un părinte care vrea să îşi înscrie odrasla la acest sport trebuie să ştie că trebuie trecute o serie de teste aprobate de Federaţia Naţională de Tenis care au rolul de a scoate în evidenţă posibila înclinaţie a copilului către această ramură sportivă. Testele cuprind probe la flotări, viteză - 25 de metri, rezistenţă – 200 de metri etc.
Click pe poze pentru GALERIE FOTO !
“Orientarea copiilor către tenisul de masă este bin