Cotaţiile bursiere s-au plasat la închiderea de joi aproape de nivelurile din ziua precedentă, cu evoluţii neuniforme pe titlurile mai lichide şi societăţile de investiţii şi pe o lichiditate în revenire, susţinută în continuare de operaţiunile cu acţiuni Fondul Proprietatea. "Toate pieţele se află în zone de suport locale, mai bine spus minime anuale. Întrebarea este dacă acest suport rezistă sau nu. În cazul în care pieţele străpung aceste zone, se poate defini un trend descendent pentru două-trei săptămâni. Personal, nu mizez pe acest scenariu (...) În piaţa românească din ultimele săptămâni cred că maximum 200 - 300 de investitori au fost activi. Pieţele aşteaptă un reper", a declarat Adrian Lupşan, director general adjunct la Intercapital Invest. Indicele general al Bursei de Valori Bucureşti (BET-C) a coborât cu 0,1%, iar o scădere mai amplă de 1,2% a înregistrat indicele BET-NG, care evidenţiază evoluţia de ansamblu a companiilor din sectorul energetic.
Ceilalţi indici au închis pe verde, cu avansuri nesemnificative, dar companiile din componenţă au evoluat divergent.
Astfel, BET-FI a urcat cu 0,05% în condiţiile în care acţiunile FP şi ale trei SIF au închis pe plus, iar titlurile SIF Oltenia şi SIF Moldova au pierdut 0,5%, respectiv 1,6%.
Indicele BET (al celor mai lichide companii) a urcat cu 0,02% la finalul zilei, susţinut de titlurile Biofarm, care au avansat cu 2,4%, acţiunile BVB în creştere cu 2,7% şi de aprecierea cu 2,7% a cotaţiei Azomureş.
Fondul Proprietatea rămâne cea mai vizibilă companie, şi asigură în continuare circa jumătate din rulajul zilnic. Din valoarea de 17,3 milioane lei consemnată joi de titlurile FP, peste 2,7 milioane lei s-au realizat prin trei tranzacţii speciale. Acţiunile FP au fost tranzacţionate la finalul zilei 0,5150 lei/unitate, în urcare cu 0,68%.
"Piaţa este caracterizată în continuar