Cinci zgârie-nori, cu 20 şi 26 de etaje, urmează să fie ridicaţi în Capitală. Unul dintre turnuri, cel de la Răzoare, se va construi chiar pe un spaţiu verde, iar celelalte patru, în apropierea Pasajului Basarab, lângă fabrica de bere de pe Şoseaua Orhideelor.
Zgârie-nori pe spaţiul verde de la Răzoare
Comisia Tehnică de Urbanism din Primăria Capitalei a avizat, miercuri, construcţia unui turn de 20 de etaje chiar pe spaţiul verde din intersecţia Răzoare. Turnul urmează să fie construit pe un teren de 5.000 de metri pătraţi, care în Planul Urbanistic General (PUG) figurează ca spaţiu verde. În Planul Urbanistic Zonal (PUZ) avizat de Comisia de Urbanism această parcelă a apărut cu accente de înălţime care să justifice apariţia blocului cu 20 de etaje.
Detalii despre campania Gândul şi bursele de 1000 de euro
ROMÂNIA, GÂNDEŞTE-TE! Vino la preselecţia pentru limba şi literatura română
ROMÂNIA, GÂNDEŞTE-TE! Prima zi de preselecţie s-a încheiat
Preşedintele Comisiei Tehnice de Urbanism, arhitectul Sorin Gabrea, a explicat pentru gândul de ce a fost avizat PUZ-ul care distruge un spaţiu verde deşi legea interzice: "Este vorba de un PUZ care a fost aprobat în 2008 în stilul celui care a fost aprobat şi pentru Buzeşti. Este vorba de un PUZ complicat care trebuia să rezove problema intersecţiei inelului principal de circulaţie cu magistralele care duc în zona centrală. PUZ-ul pe care l-am avizat miercuri este o bucată din PUZ-ul aprobat în 2008. Accentele de înălţime figurează şi în PUG".
În opinia arhitectului Sorin Gabrea, blocul de aproximativ 100 de metri înălţime ar trebui ridicat şi mai înalt din cauză că "sunt direcţii din care înălţimea nu este bine percepută". În PUZ-ul aprobat în 2008, doar 15 la sută din teren putea fi utilizat. Comisia Tehnică de Urbanism a mărit miercuri suprafaţa astfel încât, din cei