Antena Group a primit,in ultimele 2 saptamani, peste 5.000 de sesizari ale abonatilor RCS&RDS, carese plang ca nu receptioneaza postul GSP TV. In tot acest timp, operatorul de cablunu a introdus in grila de programe televiziunea de sport.
O parte dintre aceste semnalari primite de grupul media dinpartea telespectatorilor au fost depuse de conducerea trustului la ConsiliulNational al Audiovizualului (CNA), au declarat reprezentantii Antena Group,pentru DailyBusiness.ro.
Reclamatiile telespectatorilor au fost facute la indemnul televiziunilor Antena3 si Antena 1, care timp de doua saptamani au difuzat spotul de brand al GSP TVsi indemnuri catre telespectatori, pe croll-ul celor doua posturi, prin careacestia erau directionati sa trimita prin mail sesizarile pe care le au fata denetransmiterea GSP TV in reteaua RCS&RDS.
Daca RCS&RDS va refuzasa preia in grila de programe postul GSP TV risca amenda repetata si chiar sa nu mai poata introducealte posturi in grila. Acestea sunt singurele instrumente pe care ConsiliulNational al Audiovizualului (CNA) le are la dispozitie pentru a sanctionaoperatorul de cablu pentru refuzul de a prelua postul GSP TV in grila deprograme.
La inceputul lunii iulie, CNA a hotarat ca GSP TV face parte din categoriacelor 36 de televiziuni care trebuie preluate obligatoriu de catre totioperatorii de cablu, conform principiului "must carry", prevazut delegislatia audiovizuala.
Si asta pentru ca, audienta GSP TV, intre televiziunile declarate libere laretransmisie, claseaza postul pe locul 13, potrivit Asociatiei pentrumasurarea audientelor din Romania.
Petre Dinca, consilier in cadrul Serviciului Reglementari al CNA a declaratpentru DailyBusiness.roca in cazul neconformarii operatorului, institutia ar putea lua in calculaplicarea dispozitiilor art. 74 alin.(3), care prevad "refuzul