Romania este cea mai recenta piata de desfacere pentru brandul italian de inghetata artizanala Galta, care a investit peste 150.000 de euro in trei gelaterii din Bucuresti.
Inghetata traditionala italiana cu arome mai putin obisnuite, cum ar fi sofranul sau busuiocul, poate fi acum achizitionata atat din restaurantul La Strada din cadrul Athenee Palace Hilton, cat si din Rue du pain din Piata Floreasca si in magazinul Grano din Putul lui Zamfir nr 40.
“Aducerea Galta in Bucuresti a fost un demers provocator, odata cu expansiunea acestui brand in Europa dupa lansarea cu succes in Milano si Singapore. Ne-am dorit sa aducem un nou concept de creare a inghetatei, bazat pe modul original de producere al acesteia – acela al unui melanj de ingrediente proaspete, pline de arome si reteta italiana clasica de inghetata, presarat cu rabdarea si pasiunea de a obtine texturi si arome perfecte, folosind numai produse naturale”, a declarat Giulio Da Sacco (foto), directorul executiv Galta si Grano in Romania.
El a adaugat ca pentru acest an se asteapta la o cifra de afaceri cuprinsa intre 30.000 si 50.000 euro, urmand ca in 2012, afacerile lantului sa ajunga intre 50.000 si 80.000 euro.
Planurile de viitor ale italienilor de la Galta presupun atragerea cat mai multor parteneriate si colaborari pe segmentul restaurantelor bine cotate pe piata, dar si lansarea unui magazin propriu.
Artizanii inghetatei italinene pun astfel la dispozitia publicului din Romania specialitati din simburi de fistic naturali din Sicilia, dar si din fructe poaspete cum ar fi piersica, lamaie, pepene, fructul pasiunii, portocala si multe altele. Toate ingredientele sunt importate direct din mai multe regiuni din Italia.
Inghetata este pastrata intr-o masinarie ingenioasa numitaTonda, care ofera o selectie rotativa de diverse feluri de inghetata care iti permit ame