Șefii de serivicii din Primăria Timișoara și-au depus declarațiile de avere pe siteul instituției. Documentul arată că aceștia au fost loviți drastic la buzunar, scăzându-le veniturile la jumătate. Primul în top este Ioan Alexandru, șeful Serviciului Audit Public Intern. Șefa de la Resurse Umane a ajuns de pe podium în subsolul clasamentului.
Termenul limită de depunere a declarațiilor de avere în fiecare an este 15 iunie. Angajații Primăriei Timișoara nu au respectat acest termen, dar într-un final și-au făcut publice veniturile. Un astfel de moment poate fi echivalat cu sfârșitul unui campionat în care se fac clasamente. Iar dacă Poli Timișoara lupta anul trecut pentru Liga Campionilor, șefii de servicii din Primăria Timișoara erau deja în „clubul bogaților”, câștigând adevărate averi din salariu. În acest an robinetul cu bani publici pentru salarii a fost închis la jumătate, iar, comparând declarațiile de avere, reiese că șefii de servicii au „retrogradat” odată cu Poli.
Salarii înjumătățite
Spre exemplu, în 2009, șeful Serviciului Consiliere Cetățeni, Adrian Bragea, a câștigat 111.000 de lei de la primărie, fiind medaliatul cu aur în clasamentul șefilor de servicii. Conform ultimei declarații de avere postate, anul trecut Bragea a încasat 40.000 de lei. Aceeași „dramă” o trăiește și medaliatul cu argint din 2009, șeful Serviciului Energetic și Monitorizare a Serviciilor de Utilități Publice. În urmă cu doi ani, acesta încasa de la primărie 103.000 de lei. Anul trecut, Zubașcu a câștigat 43.545 de lei și nu a mai prins nici podiumul, care, în acest an, este ocupat de Ioan Alexandru, șef Serviciu Audit Public (51.341 de lei), Mirela Lasuschevici, șef Serviciu Juridic (49.515 lei) și Dan Robescu, șef Serviciu Banca de Date Urbane și Cadastru (49.818 lei). În total, șefii de servicii din primărie au încasat aproape 800.000 de lei, de două ori m