Pentru că banii de la Casa de Asigurări de Sănătate nu mai ajung, instituţia medicală a acumulat datorii de aproximativ 800.000 de lei către stat şi către furnizorii de utilităţi.
Situaţia economică a singurei policlinici de stat din Prahova este dramatică. Primele probleme la Centrul de Diagnostic şi Tratament din Ploieşti au apărut la începutul anului 2009, de la momentul intrării ţării în criza financiară. Începând de atunci, fondurile alocate de către Casa de Asigurări de Sănătate Prahova au fost din ce in ce mai mici şi, ca urmare, policlinica a început să strângă datorii.
„Fondurile primite de la Casa de Asigurări de Sănătate Prahova nu ne ajung. Pierderea noastră lunară este de aproximativ 30.000 de lei. În total, s-au acumulat datorii de circa 600.000 de lei către diverse instituţii de stat şi 200.000 de lei către furnizorii de utilităţi, precum Dalkia. Singura soluţie pe care o avem este să obţinem o decizie judecătorească de reeşalonare a datoriilor către stat, aşa cum permite ordonanţa 22 din anul 2002", ne-a spus Petre Neacşu, directorul Centrului de Diagnostic şi Tratament din Ploieşti.
Aparatură veche de zeci de ani
Pacienţii care trec pragul Centrului de Diagnostic şi Tratament Ploieşti au impresia că timpul parcă s-a oprit în loc, aici. Investiţii nu s-au mai realizat de ani buni, iar aparatura este veche. „Cred că ar fi trebuit să fie renovată această clădire. Nu este posibil ca o policlinică să aibă şi acum pe sălile de aşteptare scaune vechi şi rupte, aparatele medicale nu ştim cât de eficiente sunt pentru că au ani buni şi clădirea nu arată deloc bine. Suntem nevoiţi să venim aici pentru că nu avem bani să ne ducem la cabine private. Statul ar trebui să ia măsuri", ne-a spus Alina Toma, o pacientă venită pentru investigaţii la policlinica ploieşteană.
Chiar dacă Policlinica Cina nu a mai beneficiat de investiţii import