A cântat pe marile scene naţionale şi internaţionale, prestaţia sa şi a corului „Cantores Amicitae", din care a făcut parte, fiind jurizată de marele tenor Luciano Pavarotti.
Carmen Herghelegiu este un nume cu rezonanţă în domeniul muzical, dar şi în cel didactic. Însă de la vârsta de şapte ani, a început să studieze vioara în cadrul Şcolii de Muzică din Focşani, iar odată cu finalizarea claselor gimnaziale, s-a înscris la Liceul de Arte „Octav Băncilă" din Iaşi, secţia Teoretică.
Facultatea a urmat-o la Conservatorul „George Enescu", specializarea Pedagogie Instrumentală, devenind membră a corului „Cantores Amicitae", alături de care a avut concerte pe marile scene naţionale şi internaţionale.
Primul mare succes l-a înregistrat în anul 1981, când a obţinut trofeul la Festivalul Internaţional Coral „Tineretul şi Muzica" din Viena, însă au urmat multe alte premii şi menţiuni la festivaluri din Elveţia şi Ţara Galilor, unde a fost jurizată de marele tenor Luciano Pavarotti.
De asemenea, alături de corul „Cantores Amicitae", în cadrul căruia a activat vreme de 26 de ani, a înregistrat cinci albume la „Electrecord", prima casă de discuri românească, înfiinţată înainte de Revoluţie.
Profesoară de pian
Tot în '81 şi-a început activitatea la catedră, ca profesoară de pian în cadrul Şcolii Nr. 9 din Focşani, iar copiii, de a căror pregătire s-a ocupat, s-au clasat pe podium la fazele naţionale ale Olimpiadei de Interpretare Instrumenatală.
„Printre cei mai buni elevi ai mei, din generaţiile mai vechi, se numără Marcel Şarpe, care acum este medic psihiatru, Tabita Custură şi Andrei Mocanu, care în cele din urmă s-a orientat către medicina veterinară. Acum, am un copil foarte bun, Dragoş Ciorchină, care a luat premiul trei la faza zonală a Olimpiadei de Pian şi în care îmi pun speranţele. Mă bucur că elevii mei mi-au devenit, dincolo d