Cererile de debranşare de la sistemul centralizatde încălzire se depun la Termo Calor până în octombrie, însă cei care vor să renunţe la serviciile furnizorului local de agent termic trebuie să înştiinţeze asociaţia de proprietari sau locatari până la jumătatea lunii august.
Din această vară, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi apă caldă menajeră se face numai de către Sc Termo Calor Confort s.a, nemaifiind permisă apelarea la alte firme specializate sau instalatori independenţi.
Condiţiile în care vă puteţi debranşa
Pentru a renunţa la sistemul centralizat de termoficare terbuie să aveţi, în primul rând, acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală cât şi pe verticală, prin declaraţii confirmate de reprezentantul legal al asociaţiei de proprietari
(preşedinte) şi acordul scris al asociaţiei, exprimat prin hotărârea adunării generale.
“De precizat că deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă atunci când se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din locuinţă şi nu sunt montate repartitoare de costuri.”, explică Aurelian Niţă, directorul SC Termo Calor Confort .s.a.
Procedura de debranşare
Mai întâi trebuie să formulaţi o cerere către preşedintele asociaţiei prin care solicitaţi deconectarea de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică. Cererea va fi însoţită de declaraţiile de aprobare ale vecinilor de apartament.
„Intenţia trebuie comunicată până la jumătatea lunii august, astfel încât să ne putem regândi în timp util dimensionarea sistemului de alimentare cu energie termică.”, spune Sorin Apostoliceanu, şeful serviciului Facturare din cadrul SC Termo Calor Confort. s.a.
După primirea şi analizarea cererii de deconectare, preşedintele asociaţiei va transmite o adresă către Sc Termo Calor Confort