Alături de cetăţeanul român, au mai fost reţinuţi şi patru greci, doi francezi şi un german, toţi cei opt urmând să fie aduşi în faţa unui procuror.
Poliţia şi angajaţii municipalităţii i-au evacuat sâmbătă pe manifestanţii împotriva austerităţii, care şi-au instalat la 25 mai corturile în piaţa din faţa sediului Parlamentului, şi au ridicat "diferite obiecte care poluau mediul", se arată într-un comunicat al forţelor de ordine, care precizează că în operaţiune au fost implicate 25 de camioane.
"Nu a avut loc nici o busculadă, dar (...) a fost foarte clar că trebuie să plecăm", a declarat unul dintre manifestanţii evacuaţi. "Nu înţeleg de ce ni s-a spus să plecăm, deoarece pieţele publice sunt făcute pentru toţi cetăţenii", a adăugat el.
"Am încercat să desfăşurăm o banderolă după evacuarea pieţei, însă ni s-a spus să o ridicăm imediat, în caz contrar riscând să fim arestaţi", a afirmat un al protestatar.
Începând din 25 mai, mişcarea "indignaţilor", creată după modelul organizaţiei spaniole cu acelaşi nume, a reuşit să determine zeci de mii de greci să protesteze paşnic faţă de măsurile de austeritate şi politica de reformă aplicată de guvernul elen.
Mişcarea, susţinută puternic cu ajutorul reţelelor sociale, se declară apolitică şi se delimitează de sindicate. În mijlocul a numeroase pancarte care făceau apel la "revoluţie acum, peste tot", protestatarii s-au instalat în piaţa Syntagma, unde au organizat dezbateri politice privind modalităţile de ieşire din criza economică sau starea democraţiei, însă numărul lor a început să scadă în iulie, când temperaturile au crescut semnificativ. Alături de cetăţeanul român, au mai fost reţinuţi şi patru greci, doi francezi şi un german, toţi cei opt urmând să fie aduşi în faţa unui procuror.
Poliţia şi angajaţii municipalităţii i-au evacuat sâmbătă pe manifestanţii împotriva austerităţii, care şi