În ultimii trei ani, în Răchiţele, satul natal al premierului Emil Boc, s-a modernizat căminul cultural, s-a reabilitat biserica din vârful dealului, iar drumurile arată mai bine. Biserica ortodoxă din satul natal al premierului Emil Boc a fost resfinţită ieri, la împlinirea a 100 de ani de când s-a pus prima piatră de temelie. La eveniment au participat oficialităţi, dar şi părinţii premierului.
Răchiţele, satul natal al prim-ministrului Emil Boc, s-a schimbat de când acesta a plecat la Bucureşti. O spun şi localnicii, dar o arată şi cuvintele dintr-un banner pus ieri în centrul satului: „Cunoaşte-ţi şi iubeşte-ţi satul natal, iar la vremea ta, adaugă-i ceva la înflorire", banner ce informa pe nou-veniţii în sat că în Răchiţele e sărbătoare. Oamenii spun că multe lucruri s-au schimbat în bine în ultimii trei ani. „S-a reparat căminul cultural, dispensarul şi s-a făcut drumul mai bun. S-au făcut multe lucruri bune", zice Toader Lazăr, în vârstă de 80 de ani.
CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA IMAGINI DIN RĂCHIŢELE
Acesta mai spune că drumul principal din sat, la care se lucrează de doi ani, nu trece prin faţa casei părinţilor premierului Emil Boc, însă se plânge că lucrările se mişcă foarte greu. „Nu se face nimic la el. Mai bine îl lăsau aşa ca înainte că era mai bine. Numai l-au stricat", crede bătrânul Lazăr. Modernizarea acestuia e un proiect mai vechi al Consiliului Judeţean de pe vremea lui Marius Nicoară. „E un proiect aprobat şi câştigat de Nicoară, deci premierul Boc nu are nimic de-a face cu drumul. Modernizarea drumului începe din centrul satului în sensul opus zonei unde locuiesc părinţii premierului", spune viceprimarul comunei Mărgău, Gheorghe Capota. Schimbări au văzut şi cei care revin periodic în sat la părinţi sau bunici. „De trei ani se tot lucrează la drumuri şi s-au făcut consolidări. Se vede o diferenţă faţă de acum câţiva