Compania Grano a adus pe piata din Romania inghetata italiana artizanala Galta, dupa o investitie de peste 150.000 euro in trei gelaterii din Capitala. Printre factorii care au dus la aceasta dezvoltare se numara si faptul ca inghetata castiga teren ca desert, atat in anotimpul cald, cat si in cel rece.
"Am ales sa intram pe piata din Romania pentru ca am observat ca o categorie din ce in ce mai larga de consumatori aleg produsele de calitate si ca exista o tendinta de a alege produse homemade sau artisanale", a declarat pentru DailyBusiness.ro Giulio Da Sacco, director executiv Grano si Galta Bucuresti.
"Desi nu avem studii am observat din piata ca inghetata castiga teren ca desert atat vara, cat si in celelalte sezoane, inclusiv iarna", a adaugat el.
Giulio Da Sacco a spus ca pentru acest an se asteapta la o cifra de afaceri cuprinsa intre 30.000 si 50.000 euro, urmand ca in 2012, afacerile lantului sa ajunga intre 50.000 si 80.000 euro.
In prezent, inghetata Galta poate fi achizitionata atat din incinta hotelului Hilton (terasa, cafenea, restaurant), cat si din Rue du pain din Piata Floreasca si in magazinul Grano din Putul lui Zamfir nr 40, din Bucuresti.
Pe viitor, oficialii Galta isi propun sa caute mai multi colaboratori pe segmentul restaurantelor bine cotate pe piata, si sa lanseze un magazin propriu, dedicat.
"Aducerea Galta in Bucuresti a fost un demers provocator, odata cu expansiunea acestui brand in Europa dupa lansarea cu succes in Milan si Singapore. Ne-am dorit sa aducem un nou concept de creare a inghetatei, bazat pe modul original de producere al acesteia - acela al unui melanj de ingrediente proaspete si reteta italiana clasica de inghetata, folosind numai produse naturale", a precizat Giulio Da Sacco.
Printre aromele inghetatei intalnim fistic, piersica, lamaie, pepene,