Gustare excelentă mai ales vara, alături de un pahar de bere sau vin alb rece, midiile pané se întâlnesc în majoritatea bucătăriilor sud-europene cu deschidere la mare şi nu numai. Simplu de preparat, midiile pané se servesc neprotocolar, de cele mai multe ori pe o bucată de hârtie cerată sau pe un pat de salată verde.
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
1 kilogram de midii fără cochilie
1 ceaşcă de făină
1/2 ceaşcă de mălai
1 cană de ulei (pentru prăjire)
sare
piper
Preparare:
Spălaţi şi ştergeţi bine midiile cu un şervet curat.
Amestecaţi făina cu mălaiul, 1 linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă de piper măcinat.
Treceţi midiile prin amestecul de făină. Scuturaţi excesul.
Încingeţi uleiul.
Prăjiţi midiile până se rumenesc frumos, galben-auriu, la suprafaţă (aprox. 4-5 minute).
Scoateţi midiile pe un şervet de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime.
Midiile pané se servesc imediat, cu lămâie, maioneză, maioneză cu usturoi, etc.
www.cevabun.ro
Gustare excelentă mai ales vara, alături de un pahar de bere sau vin alb rece, midiile pané se întâlnesc în majoritatea bucătăriilor sud-europene cu deschidere la mare şi nu numai. Simplu de preparat, midiile pané se servesc neprotocolar, de cele mai multe ori pe o bucată de hârtie cerată sau pe un pat de salată verde.
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
1 kilogram de midii fără cochilie
1 ceaşcă de făină
1/2 ceaşcă de mălai
1 cană de ulei (pentru prăjire)
sare
piper
Preparare:
Spălaţi şi ştergeţi bine midiile cu un şervet curat.
Amestecaţi făina cu mălaiul, 1 linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă de piper măcinat.
Treceţi midiile prin amestecul de făină. Scuturaţi excesul.
Încingeţi ule