Târgul de la Muzeul Satului oferă vizitatorilor ocazia să înveţe trucuri ale diferitelor meşteşuguri şi reţete tradiţionale. La eveniment sunt prezentate în premieră şerbeturi, dulceţuri şi alte produse culinare gătite de gospodine din Bucovina.
Muzeul Satului Bucovinean a reunit, timp de trei zile, în perioada 29-31 iulie, zeci de artizani din toată ţara şi din Republica Moldova. A XVI-a ediţie a Târgului meşterilor populari a debutat vineri, la ora 13.00, dar meşterii şi-au vor expus marfa încă de la primele ore ale dimineţii.
Demonstraţii practice de la aşii meşteşugurilor
Au fost invitaţi peste 100 de meşteri din toată ţara, care practică principalele meşteşuguri tradiţionale - ţesut, olărit, brodat, încondeierea ouălor, prelucrarea artistică a lemnului, împletituri, podoabe, pictură de icoane pe lemn şi sticlă. Sucevenii şi turiştii pot achiziţiona de la standurile de pe aleea principală a Muzeului Satului Bucovinean argintărie, ţesături, produse sculptate în lemn, obiecte de ceramică decorativă, obiecte de artă populară autentică - bijuterii, obiecte decorative din sticlă, pielărie şi icoane pictate pe lemn, ouă încondeiate. În cele trei zile de târg vizitatorii îi vor putea observa pe meşteri lucrând la produsele tradiţionale pe care le pun la vânzare.
Etnic şi Ro-mania în concert
„Noutatea ediţiei din acest an o reprezintă produsele de casă, şi aici mă refer la şerbeturi, produse din fructe de pădure şi dulceţuri. Avem şi câţiva meşteri care se află la prima participare“, a spus Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei. Pentru a facilita accesul sucevenilor şi al turiştilor la Muzeul Satului Bucovinean, Primăria pune la dispoziţie, şi în acest an, mijloace de transport care vor circula pe rutele Obicini-Cetate şi Burdujeni-Cetate.
Azi, în difuzoare se va auzi vocea Dianei Bişinicu, care va cânta