Aflată în procedură de executare silită, Terasa Napoli din Mamaia emite bonuri cu un cod fiscal aparţinând unei firme din judeţul Ilfov
Mi-am promis că nu voi mai experimenta pe mine atunci când vine vorba de cârciumi nou deschise, mai ales dacă acestea şi-au găsit spaţiu în arhiplina staţiune Mamaia, dar am călcat, din nou, strâmb. Valul de turişti din zona Cazino m-a împins, în weekend, spre singura terasă care nu părea atât de plină şi de gălăgioasă: Restaurant Napoli, situată chiar în miezul distracţiei, în piaţeta mai sus amintită. În faţă, acelaşi şef de sală care aşteaptă clienţii cu meniul în mână şi încearcă din răsputeri să te convingă de faptul că, aici, vei mânca cele mai gustoase preparate, vei bea cele mai răcoritoare cocktail-uri şi că, evident, pentru toate acestea nu îţi vei lăsa portofelul amanet. În afara terasei propriu-zise, sunt amplasate câteva mese de răchită la care ar trebui să se aşeze cei care servesc „doar un suc". Nu ţi se spune direct acest lucru, dar impresia mea a fost că ar cam trebui să „te simţi" şi să laşi mesele dinăuntru pentru cei care fac o consumaţie mai consistentă.
Consultarea meniului, interzisă cardiacilor
Se ştie că Mamaia nu este o staţiune pentru buzunarul oricui, dar asta nu a făcut să suport mai uşor preţurile de la Napoli. Pentru o lămâie stoarsă în apă, cu puţin colorant cu aromă de zmeură, pe scurt, o limonadă, am plătit nu mai puţin de 14 lei. Şi asta pentru că mi s-a părut de-a dreptul aberant să plătesc 8 lei pe o sticluţă de 0.25 l de Coca Cola. Pentru cei cu dare de mână, meniul include variate cocktailuri, între 20 şi 30 de lei, dar şi şampanie Dom Perignon, pentru care ar trebui să plătiţi 900 de lei. Dacă vreţi să mâncaţi, pregătiţi-vă pentru o notă de plată consistentă. O salată cu fructe de mare, de exemplu, costă 22 de lei, o porţie de bruschete cu somon, 18 lei, un muşchi de vită, 52