Leul a reuşit să câştige teren marginal la sfârşitul săptămânii trecute în faţa euro, cotaţiile coborând la 4,24 lei pentru un euro, după ce pe plan internaţional investitorii au renunţat la o parte din plasamentele în dolari pe fondul datelor dezamăgitoare privind economia americană. Piaţa nu reuşeşte însă să îşi găsească o direcţie, jucătorii fiind deocamdată în expectativă, în timp ce liderii politici de pe ambele părţi ale Atlanticului încearcă să găsească soluţii la problemele fiscale din ce în ce mai complicate.
"Monedele ţărilor emergente au fost tranzacţionate într-un interval îngust", a comentat un dealer. În prima parte a şedinţei de tranzacţionare de vineri leul pierduse teren, cotaţiile urcând peste nivelul de 4,25 lei/euro. Spre sfârşitul zilei mişcarea a fost corectată, euro coborând sub 4,24 lei după ce pe plan mondial investitorii au renunţat la plasamentele considerate sigure în dolari şi s-au reorientat spre pieţele emergente, care oferă perspectivele unor câştiguri mai bune, în condiţiile în care economia americană dă din nou semne de slăbiciune.
Euro a urcat la Bucureşti peste pragul de 4,2 lei la jumătatea lunii iunie, iar de atunci a oscilat într-o bandă relativ îngustă. BNR a calculat vineri un curs de 4,2403 lei pentru un euro, cu 0,42 bani sub nivelul precedent. Dolarul a câştigat 0,51 bani la cursul oficial, urcând la 2,9682 lei.
Leul a reuşit să câştige teren marginal la sfârşitul săptămânii trecute în faţa euro, cotaţiile coborând la 4,24 lei pentru un euro, după ce pe plan internaţional investitorii au renunţat la o parte din plasamentele în dolari pe fondul datelor dezamăgitoare privind economia americană. Piaţa nu reuşeşte însă să îşi găsească o direcţie, jucătorii fiind deocamdată în expectativă, în timp ce liderii politici de pe ambele părţi ale Atlanticului încearcă să găsească soluţii la problemele fiscale din ce