Utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate şi chiar la prăjit ar putea reduce apariţia infarctului miocardic cu 41%. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la francezi, care susţin că acest tip de ulei joacă un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare, informează Natural News.
În urma cercetării realizate pe un eşantion de aproape 7.600 de persoane din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie şi Franţa, cercetătorii au constatat o incidenţă ridicată a atacurilor de cord la rezidenţii din Marea Britanie.
CITEŞTE ŞI:O linguriţă de ulei de măsline te scapă de ulcer şi de gastrită
Specialiştii explică acest fapt prin preferinţa britanicilor pentru grăsimile de origine animală, în timp ce locuitorii ţărilor mediteranene s-au dovedit a fi mai sănătoşi, deoarece preferă de departe uleiul de măsline la gătit.
Potrivit oamenilor de ştiinţă de la University of Bordeaux(Franţa), coordonaţi de Dr. Cecelia Samieri, uleiul de măsline conţine o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sânge şi pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular. În plus, stomacul uman absoarbe mai uşor uleiul de măsline decât grăsimile animale, mai spun ei în pledoaria lor pentru consumul de ulei de măsline.
CITEŞTE ŞI:Dieta mediteraneană, bogată în ulei de măsline, previne cancerul
Specialiştii spun că acest aliment are un conţinut bogat de vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi graşi nesaturaţi în proporţie de 85% şi acizi graşi saturaţi în proporţie de 15%.
Utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate şi chiar la prăjit ar putea reduce apariţia infarctului miocardic cu 41%. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la francezi, care susţin că acest tip de ulei joacă un rol important în prevenirea bolil