După plecarea reprezentanţilor FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, liderii coaliţiei au discutat despre creşterea salariilor bugetarilor, dar declaraţiile au fost total contradictorii.
Salariile bugetarilor vor ajunge la nivelul lunii iunie 2010, adică de dinaintea reducerii cu 25%, de abia în anul electoral 2012, iar recuperarea pierderii se va face, cel mai probabil, treptat, începând cu 1 ianuarie 2012. Până atunci, chiar dacă va exista un plus în buget, banii vor fi folosiţi pentru investiţii şi arierate. Aceasta este concluzia oficială a şedinţei de ieri a coaliţiei, şedinţă ţinută după încheierea vizitei reprezentanţilor FMI, CE şi BM în România.
Până când vor creşte salariile, democrat-liberalii vor încerca să câştige ceva puncte electorale cu subvenţiile şi ajutoarele pentru căldură acordate familiilor nevoiaşe. „În Guvern este aşteptat ministrul Muncii să vină cu un proiect de asistenţă socială ţintită", a precizat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, imediat după ce a infirmat informaţia că salariile bugetarilor ar putea creşte de la 1 octombrie.
Bâlbâiala liderilor coaliţiei
După şedinţa liderilor partidelor la putere, unii politicieni s-au grăbit totuşi să anunţe că vor creşte salariile bugetarilor, pentru că „economia permite". Imediat a început valul dezmi-n-ţi-ri-lor. „Legat de eventuala majorare a salariilor începând din luna octombrie, nu a fost o asemenea discuţie în cadrul coaliţiei", a precizat premierul Emil Boc.
„Este o minciună. (...) Nimeni nu se hazardează acum să se arunce în astfel de promisiuni", a fost nevoit şi preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, să dezmintă infor-ma-ţia că salariile ar putea creşte mai devreme de începutul anului 2012. La rândul său, Sever Voinescu a arătat că data şi procentul majorării depind de nivelul creşterii economice, de înscrierea în ţinta de defi