Drepturile speciale de care se bucura in prezent revolutionarii trebuie eliminate, total sau partial, apreciaza majoritatea cititorilor Ziare.com care au raspuns la un sondaj pe aceasta tema.
Sondajul a fost realizat in perioada 25.07.2011 - 01.08.2011 si la el au participat 3.633 de cititori Ziare.com.
Merita revolutionarii drepturile speciale de care se bucura in prezent? - Sondaj Ziare.com
Doar 6.58% (239) dintre acestia au spus ca doresc ca revolutionarii sa isi pastreze toate drepturile de care se bucura in prezent, in timp ce 46.41% (1.686) spun ca acestea trebuie pastrate doar pentru raniti si familiile victimelor, iar 45.14% (1.640) sunt si mai radicali, spunand ca ele trebuie eliminate complet si pentru toata lumea. 1.87% (68) dintre cititori au declarat ca nu sunt interesati de subiect.
Premierul Emil Boc a starnit valuri de proteste dupa ce a anuntat ca se gandeste sa restranga drepturile materiale acordate revolutionarilor doar la familiile celor care au avut morti si raniti in decembrie 1989.
"Reparatii materiale trebuie asigurate in primul rand acelora care au murit in Revolutie, celor care au raniti in urma Revolutiei si, in functie de resursele pe care bugetul le are in continuare, sa gradam aceste drepturi, dar incepand cu cei care au avut victime sau raniti in familie", a spus Emil Boc, in opinia caruia pentru restul revolutionarilor "20 de ani sunt suficienti", iar Romania trebuie sa reintre "in randul lumii in privinta drepturilor si obligatiilor".
Anuntul facut de premier a starnit reactii furibunde din partea asociatiilor de revolutionari, care au amenintat cu proteste.
Peste 13.000 de posesori de certificate de revolutionar primesc lunar 1.770 de lei de persoana, la care se adauga numeroase alte privilegii. Alte cateva mii asteapta sa fie inscrisi pe listele cu c