Pe parcursul a douătrei zile, românii au avut un tablou complet asupra bramburelii, aproximaţiei inadmisibil de mari şi arbitrariului în privinţa evaluării situaţiei ţării şi a perspectivelor economice şi sociale, mai ales în sectorul esenţial al nivelului de trai. Pe parcursul a douătrei zile, românii au avut un tablou complet asupra bramburelii, aproximaţiei inadmisibil de mari şi arbitrariului în privinţa evaluării situaţiei ţării şi a perspectivelor economice şi sociale, mai ales în sectorul esenţial al nivelului de trai.
Doi parlamentari cu greutate, Marian Sârbu (UNPR) şi Adrian Niţu (PDL), au anunţat ca fezabilă, dacă nu chiar certă, creşterea salariilor de bază, ba şi a pensiilor, începând din toamnă. "Creştere" e un termen impropriu, fiind vorba doar de o pricăjită recuperare a câtorva procente din tăierile brutale din 2010, başca inflaţia. Premierul Boc, iniţial, nu a confirmat, dar nici nu a negat. A vorbit însă de stabilitatea macroeconomică, de creşterea PIB etc.
Duminică seara, hodoronctronc, premierul de facto al României, preşedintele Băsescu, a sărit ca ars şi s-a răţoit la politicienii al căror populism "e de netolerat" şi ar putea strica echilibrul fragil al ţării. Altfel spus, băgaţi-vă minţile în cap şi pofta-n cui, nici o majorare. Va continua politica de austeritate totală, însemnând scăderea puterii de cumpărare (continuăm să avem cea mai mare inflaţie din UE) şi şomaj accentuat. Luni, la ora 10.00, Jeffrey Franks, şeful Misiunii FMI, a apreciat că toate criteriile de performanţă ar fi fost atinse şi că ar fi "spaţiu fiscal" pentru o modestă recuperare a salariilor, dar când şi cât va stabili Guvernul.
După o oră, de la Coaliţie (probabil, la presiunea UNPR şi a Minorităţilor, care acum un an înghiţiseră flăcări că la 31 decembrie 2010 se retrag din Guvern dacă...) s-a aflat că de la 10 octombrie se adăugă 5% la lefuri. Pentru c