Centrul va funcţiona în fostul dispensar de lângă complexul comercial Cedonia, şi va fi deservit de 11 medici şi 9 asistenţi medicali. Medicii vor face gărzi în fiecare zi de la 8 seara la 8 dimineaţa, iar în zilele de sâmbătă şi duminică asistenţa medicală va fi asigurată non-stop.
Citiţi şi:
Taberele şcolare,verificate de inspectorii sanitari
Analize gratuite pentru sibienii muşcaţi de căpuşe
Primul centru de permanenţă din municipiul Sibiu va fi deschis oficial începând cu 1 septembrie. Acesta va funcţiona în fostul dispensar de lângă complexul comercial Cedonia, în cadrul lui urmând să-şi desfăşoare activitatea 11 medici şi 9 asistenţi medicali. „Centrul va funcţiona în regim de gardă zilnic între orele 20:00 şi 8:00, iar sâmbătă şi duminică 24 de ore din 24”, explică medicul Adela Morar, director executiv adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Pe fiecare gardă vor lucra un medic şi un asistent medical, care vor fi plătiţi de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Conform legislaţiei în vigoare, medicii de familie vor primi 12,8 lei pe oră iar asistenţii medicali vor fi plătiţi în funcţie de salariul de încadrare, dar nu cu mai puţin de 8 lei pe oră. În plus, pentru ca permanenţa va fi asigurată în cabinetele medicilor de familie, fiecare dintre cei care fac gărzi va mai primi jumătate din tariful fiecărei orei de gardă pentru cheltuieli administrative. Centrul va fi coordonat de către medicul Rodica Fărcăşanu, care este şi vicepreşedinte al Asocviaţiei Medicilor de Familie din judeţul Sibiu.
Urmează alte patru centre
La Centrul de Permanenţă poate merge oricine, indiferent dacă este sau nu din Sibiu şi indiferent dacă este sau nu asigurat. Noul centrul este cel de-al treilea de acest tip deschis la nivelul judeţului, după cele din Agnita şi Sălişte, care funcţionează din