Alice E. White, una dintre cele mai puternice femei aflate la conducerea furnizorului global de servicii şi echipamente de comunicaţii Alcatel-Lucent, spune că una dintre politicile de HR promovate de gigantul franco-american o reprezintă recrutarea continuă, menită să ajute la inovarea tehnologiilor şi echipamentelor produse de companie.
În prezent, aproape în fiecare departament al Alcatel-Lucent România există câte una sau două poziţii deschise pentru studenţii care vor să se înscrie pe perioada verii într-un program de internship.
"Atunci când organizezi echipele de angajaţi cu tineri cercetători curioşi, care au mereu întrebări, alături de cercetători cu experienţă, care cunosc tehnologiile deja inventate, rezultă o combinaţie care aduce inovaţie. De aceea, Alcatel-Lucent face în continuare angajări în toată lumea", a spus White, prezentă ieri la o şcoală generală din Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat de Fundaţia Alcatel-Lucent şi Salvaţi Copiii. White, care a fost până în urmă cu două luni vicepreşedinte al laboratoarelor de cercetare şi dezvoltare Bell în America de Nord, este în prezent Chief Scientist în cadrul laboratoarelor Bell, funcţie din care coordonează activitatea a 1.200 de oameni de ştiinţă, cercetători şi ingineri. În România, Alcatel are aproape 1.600 de angajaţi.
O carieră "singuratică"
Pentru a face un internship la Alcatel România, studenţii trebuie să cunoască limbaje de programare precum C, C++, Java, Java Android sau Unix, iar acestea se pot transforma în joburi part-time. În ceea ce priveşte poziţiile full-time, compania caută în prezent patru ingineri.
În opinia lui Alice White, tinerii care vor să se angajeze în industria telecom trebuie să încerce întâi să se înscrie în programe de internship încă de când sunt studenţi, pentru că astfel pot afla dacă le-ar plăcea să lucreze în domen