Noul proiect al asociaţiei Tăşuleasa Social, care vizează relaţia omului cu apa, a fost \"vernisat\" de curând, cu susţinere culturală puternică, prin Florin Iaru, Cecilia Ştefănescu şi Ada Milea. Sursa: ALEX TOMAZATOS
O vizită la campusul Tăşuleasa Social şi nou-deschisa Pădure Pedagogică te ajută să înveţi cum funcţionează epurarea naturală a apei. Deloc întâmplător, experienţa te curăţă de stres, de griji, de oraş şi de cinism. Aici vor fi educaţi mii de copii din toată ţara, iar preşedinteleasociaţiei, AlinUhlmann- Uşeriu, îşi doreşte ca toţi elevii din ţară să petreacă, la un moment dat, o perioadă la Tăşuleasa.
Ei fac cursuri teoretice, au proiecte practice şi sunt încurajaţi să-şi continue activitatea ecologică şi după ce se întorc acasă. Toate elementele pedagogice ale Pădurii au fost construite de voluntari ai asociaţiei (numite cu afecţiune Tăşu) sub consilierea adulţilor. Toate sunt o combinaţie reuşită de sudoare, creativitate şi joacă – pentru că voluntarii vin în vacanţa de vară ca şi cum ar fi în tabără, fără să-i deranjeze regulile stricte şi disciplina.
O regulă de aur în campus este că "poţi să mânânci atunci când cel de lângă tine e hrănit. Poţi să te culci atunci când cel de lângă tine e învelit". Copiii, majoritatea de liceu, au toţi un aer de hotărâre. Un tricou cu emblema asociaţiei se câştigă doar prin muncă de voluntariat şi-i face mândri pe cei care-l poartă.
Voluntariat şi animaţie
Paul Mureşan are 23 de ani şi a venit prima oară ca voluntar la Tăşuleasa atunci când a devenit major. Este doar unul dintre voluntarii care au venit la Tășuleasa și s-au îndrăgostit de loc. Cunoaşte fiecare potecă din zona campusului, face de toate pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi, dar şi-a pus şi talentul în slujba asociaţiei, realizând trei filmuleţe de animaţie care au un numitor comun: pădurea este personajul principal. Paul este în u