Deși tendința generală este aceea de scădere, există orașe unde prețurile au crescut. Bucureștiul nu se numără, însă, printre orașele unde cei care au de vândut un apartament pot spera la o majorare de preț, fie ea cât de mică. Sursa: NorthFoto
În iulie, prețul apartamentelor, la nivel naţional, a scăzut cu 0,8% față de iunie, ajungând la o valoare de 1.026 euro/mp util, conform indicelui calculat de site-ul imobiliare.ro.
”Indicele calculat la nivelul principalelor oraşe din ţară arată însă tendinţe diferite. Asistăm la creşteri de preţ în Constanţa, Iaşi şi Timişoara, în contrast cu evoluţiile din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Ploieşti”, a spus Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro.
Față de iulie 2010, metru pătrat costă acum cu circa 11% mai puțin. În majoritatea oraşelor, evoluţiile au fost diferite pe cele două segmente - noi şi vechi.
În București prețurile scad
În Capitală prețurile continuă să scadă. Potrivit indicelui imobiliare.ro, iulie a adus o reducere de 1,4% a prețului pe metrul pătrat ultil față de luna anterioară, ajungând la o valoare medie de 1.162 euro/mp util.
O scădere importantă, de 4,1%, s-a înregistrat în cazul apartamentelor noi, în timp ce locuințele situate în blocurile vechi s-au vândut, în iulie comparativ cu iunie, cu circa 0,6% mai mult. Apartamentele noi sunt cu 5,4% mai ieftine decât în 2010.
Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru apartamentele vechi a ajuns la 1.106/euro mp de suprafaţă utilă. Faţă de aceeaşi perioada a anului 2010, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 6,2%.
Cele mai mari scăderi sunt în Cluj
În Brașov, prețul unui metru pătrat util, fie el într-un apartament nou sau vechi, a scăzut nesemnificativ în iulie față de luna anterioară, cu 2%, respectiv 0,3%
Locuințele scoase la vânzare în Cluj