Vara este sezonul vacanţelor şi fiecare dintre noi se pregăteşte să suporte orele petrecute în maşină până la sosirea la destinaţie. Pentru a evita stresul şi neplăcerile în timpul călătoriei este important să vă alimentaţi în mod corect. Şi pentru că este foarte posibil ca, indiferent ce alegeţi - să vă deplasaţi cu autoturismul personal pe autostradă, să călătoriţi cu avionul sau cu vaporul -, să înfruntaţi o aglomeraţie infernală, trebuie să vă luaţi câteva măsuri de precauţie şi în ceea ce priveşte hrana. Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, aceste reguli v-ar putea fi de ajutor în timpul călătoriei. În cazul în care porniţi la drum dimineaţa, aveţi grijă să luaţi un mic dejun copios cu lapte şi/sau iaurt şi produse de patiserie, pentru că vă vor ajuta să aveţi energie pentru o zi extrem de obositoare şi să vă concentraţi mai bine la volan. În cazul în care decideţi să porniţi la drum după-amiaza târziu, luaţi o gustare pentru a evita crizele hipoglicemice, care v-ar putea afecta reflexele. În timpul zilei, luaţi mici gustări cu alimente uşor de digerat.
Lunga călătorie
Beţi frecvent lichide pentru a evita să vă deshidrataţi, cele mai recomandate fiind apa, sucurile de fructe şi laptele. Renunţaţi la băuturile alcoolice, mâncărurile prăjite şi alimentele cu un conţinut ridicat de zahăr. Oricum, înainte să plecaţi de acasă, ar fi bine să vă faceţi câteva stocuri de mâncare sănătoasă ce poate fi consumată uşor: morcovi mici, iaurt de băut, batoane de brânză, banane, cereale, struguri, mere. Persoanele care au ales o destinaţie exotică şi se deplasează cu avionul trebuie să îşi amintească neapărat ca înainte de plecare să consume o gustare uşoară, cum ar fi o salată sau un iaurt. De asemenea, specialiştii italieni recomandă să vă adaptaţi cât mai rapid la fusul orar valabil în ţara unde vă petreceţi vacanţa şi să mâncaţi cine uşoare. Aces