Barack Obama, datoria Statelor Unite, criza datoriilor suverane din zona euro şi atacurile teroriste sunt principalii "vinovaţi" pentru explozia pretului aurului pe bursele internaţionale. Investitorii speriaţi de situaţia actuală şi de creşterea sub aşteptări a economiei SUA din trimestrul al doilea au preferat să se îndrepte spre investiţia în aur care s-a dovedit a fi una din cele mai sigure şi profitabile. Preţul unciei de aur a atins miercuri un nou record de 1.672,80 dolari uncia, iar argintul şi paladiul au avut creşteri puternice, potrivit Bloomberg. Avansul de la începutul anului este de 17,15%, ceea ce a asigurat un profit foarte frumos pentru investitori în metalul galben.
Şi romanii au început să cumpere aur, astfel în primele două săptămâni din luna iulie aceştia au achiziţionat peste 50 de kilograme de aur.
Analiştii internaţionali au anunţat că metalul galben se va scumpi în continuare, deoarece în perioadă de criză investiţia de acest gen este cea mai sigură. Potrivit calculelor tehnice ale unor analişti, aurul ar putea depăşi în următoarea perioadă pragul de 1.700 dolari pe uncie. La randul lor, specialiştii de la Capital Economics apreciază că preţul metalului preţios ar putea ajunge între 1.870 şi 5.000 de dolari pe uncie.
Barack Obama, datoria Statelor Unite, criza datoriilor suverane din zona euro şi atacurile teroriste sunt principalii "vinovaţi" pentru explozia pretului aurului pe bursele internaţionale. Investitorii speriaţi de situaţia actuală şi de creşterea sub aşteptări a economiei SUA din trimestrul al doilea au preferat să se îndrepte spre investiţia în aur care s-a dovedit a fi una din cele mai sigure şi profitabile. Preţul unciei de aur a atins miercuri un nou record de 1.672,80 dolari uncia, iar argintul şi paladiul au avut creşteri puternice, potrivit Bloomberg. Avansul de la începutul anului este de 17,15%, ceea